Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Lietadlo sa zrútilo na ulicu vedľa školy!

Trosky lietadla sa rozleteli po okolí
Trosky lietadla sa rozleteli po okolí

SYDNEY - Dvaja ľudia dnes prišli o život pri páde malého lietadla na okraji austrálskeho Sydney. Stroj pritom tesne minul domy a základnú školu, odkiaľ úrady potom evakuovali okolo 80 detí a učiteľov. Sedem svedkov nehody vrátane najmenej dvoch detí utrpelo šok a museli ošetriť, informovali agentúry AP a AFP.

Lietadlo sa zrútilo v západnom Sydney. Pri páde strhalo drôty elektrického vedenia a tisícky domácností sa tak ocitli bez prúdu. Stroj potom narazil do stĺpa elektrického vedenia.

Padajúce trosky lietadla ohrozovali okoloidúcich a okolo prechádzajúce autá. Zasiahli dokonca auto s dospelým a tromi deťmi. Dve z nich a vodič utrpeli šok.

Trup lietadla bol tak zničený, že úrady najskôr nedokázali určiť, koľko ľudí bolo na palube. Polícia neskôr oznámila, že o život prišli obaja pasažieri lietadla.

Príčiny pádu zatiaľ nie sú známe. Pilot pri poslednom rozhovore s riadiacou vežou oznámil, že stráca výšku, a chcel poradiť miesto núdzového pristátia. Dispečer mu navrhol pristáť na závodnej dráhe, tú však pilot vraj nevidel. Lietadlo sa zrútilo chvíľu potom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu