Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pri Sobranciach sa zrútilo lietadlo, pilot uhorel!

Stroj sa zrútil do poľa pri Jasenove Zobraziť galériu (11)
Stroj sa zrútil do poľa pri Jasenove

BRATISLAVA/SOBRANCE – Havária lietadla pri obci Jasenov neďaleko Sobraniec si v štvrtok napoludnie vyžiadala jednu obeť. Pilot v lietadle uhorel, ďalšie dve osoby skončili podľa polície s popáleninami končatín.

"Po páde došlo k deformácii lietadla, pilot ostal pravdepodobne zakliesnený v trupe lietadla, jeho telo obhorelo," uviedol už skôr Marián Hric z hasičského zboru v Michalovciach. Stroj uhasili zasahujúci hasiči zo Sobraniec a Michaloviec. Zranených previezli na ošetrenie do michalovskej nemocnice. Majiteľom lietadla je spišskonovoveská spoločnosť. Okolnosti a príčiny havárie stále vyšetrujú.

Vlani v júli zomreli po páde ultraľahkého lietadla pri východoslovenskom Sabinove dvaja ľudia, v máji 2005 tam počas výcvikového letu havaroval vojenský vrtuľník. Pri nešťastí prišli o život traja ľudia.

Najviac obetí si však vyžiadala začiatkom roka 2006 havária vojenského lietadla An-24 pri severomaďarskej obci Hejce len niekoľko kilometrov od slovenskej hranice. Zomrelo tam 42 ľudí, väčšina z nich boli slovenskí vojaci, ktorí sa vracali z misie v Kosove.

Pri Sobranciach sa zrútilo
Zobraziť galériu (11)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu