Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Proti pochodu homosexuálov protestovali desiatky ľudí

Účastníci protestu sa vydali do ulíc Starého Mesta Zobraziť galériu (7)
Účastníci protestu sa vydali do ulíc Starého Mesta (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Približne dve stovky ľudí prišlo dnes do Bratislavy protestovať proti plánovanému pochodu homosexuálov, lesieb a ďalších ľudí s inou ako heterosexuálnou orientáciou. Sprievod pod názvom Dúhový Pride Bratislava 2010 by sa mal uskutočniť v centre Bratislavy budúcu sobotu, dnešní protestujúci verejné prezentovanie homosexuality kritizovali.

Združenie pre ochranu rodiny, ktoré protest zorganizovalo, presadzuje tradičný model rodiny, vystupuje preto napríklad proti tomu, aby si páry rovnakého pohlavia mohli v budúcnosti adoptovať deti.

Medzi protestujúcimi boli okrem starších ľudí aj rodičia s deťmi, pred samotným pochodom sa zúčastnili svätej omše. Zástup ľudí potom vyrazil s náboženským popevkom z Námestia SNP; zastavil sa pred prezidentským palácom, kde predseda združenia Jozef Dupkala prečítal výzvu na prijatie legislatívy na ochranu manželstva a rodiny.

Proti prvému pochodu homosexuálov a lesieb na Slovensku vystupuje aj združenie Magnificat Slovakia, ktoré už skôr písomne vyzvalo jeho organizátora, združenie Queers, aby svoj úmysel usporiadať pochod sexuálnych menšín prehodnotili.

Budúcotýždňovým pochodom hrdosti chcú aktivisti neformálnej skupiny Queers upozorniť na ľudské práva neheterosexuálnych ľudí a prispieť k odbúraniu predsudkov voči nim. Vyjadriť podporu sexuálnym menšinám by mala prísť v sobotu aj europoslankyňa Ulrika Lunaceková, ktorá je v Európskom parlamente predstaviteľkou zelenej frakcie, ale aj viacerí herci či herečky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu