Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenský gang pripravil záujemcov o byty o 1,5 milióna

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRNO - Kriminalisti odhalili v uplynulých dňoch štvorčlenný slovenský gang, ktorý podvodne lákal peniaze od záujemcov o účasť v nútených internetových dražbách bytov. Páchatelia spôsobili na Morave škodu asi 1,5 milióna českých korún.

Svoje aktivity presunuli na Moravu po tom, čo na Slovensku v minulosti pripravili niekoľko zákazníkov o celkovo osem miliónov slovenských korún. Novinárom to dnes povedal kriminalista Vladimír Machala. Páchateľom hrozí až osem rokov väzenia.

V nútených aukciách bytov končia predovšetkým nehnuteľnosti zhabané v exekúcii dlžníkom. Záujemcovia o ne predpokladajú, že ich obstaraním výrazne ušetria. Gang tvorili traja muži a žena. Páchatelia sa vydávali za pracovníkov aukčného internetového portálu. Ponúkali na rôznych inzertných serveroch svoje služby.

Záujemcovia museli len zaplatiť istinu, čo im malo umožniť dostať sa na portál a zapojiť sa potom do dražby bytov predávaných na Morave za výhodné ceny od 1,5 do 2,5 milióna korún.

Skupinu riadil tridsaťdvaročný muž, na ktorého pokyn boli zriadené v rôznych bankách účty pre zasielanie istín. Klienti po ich uhradení dúfali v to, že sa zapoja do aukcie. Firma, ktorá im túto službu ponúkla, sa ale po zaplatení zálohy odmlčala.

Páchateľov chytili po tom, čo na ich počínanie prišla jedna z klientiek. Pripravili ju o 400 tisíc českých korún. Vyšetrovanie prípadu je ešte len v začiatkoch. Je možné, že toho zadržaní majú na svedomí oveľa viac, dodal kriminalista.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu