Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Vydieračskému gangu v Česku šéfovala Trnavčanka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Dagmar Pozdechová (41), ktorá údajne patrí k šéfom trnavskej mafie, so svojimi českými komplicmi vydierala podnikateľov na južnej Morave. Údajne od nich chceli sumy vo výške päť miliónov korún aj vyššie. Trojicu obvinili z vydierania, porušovania domovej slobody a neoprávneného držania platobnej karty.

Obvineným hrozí až 12 rokov väzenia, polícia prípad ďalej vyšetruje. Minulý týždeň ich zadržali policajti z Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ), informoval hovorca ÚOOZ Pavel Hanták..

"Prvé informácie o tom, že na južnej Morave operuje organizovaná skupina slovenských hovoriacich osôb, zachytili detektívi ÚOOZ v januári," uviedol Hanták. Trestnej činnosti sa však podľa neho obvinenia dopúšťali minimálne od roku 2008 v Česku aj v zahraničí. K vydieranie majetných podnikateľov údajne využívali vyhrážanie aj fyzické násilie.

Vyšetrovanie ukázalo, že skupinu zrejme riadi žena, na ktorú bol pre násilnú a majetkovú trestnú činnosť vydaný zatykač na slovenských a Európsky zatýkací rozkaz. Spolu s ňou 2. júna na južnej Morave zadržali aj ženu (38) a muža (45), na ktorého bol vydaný zatykač v Česku.

Server aktuálne.cz minulý týždeň uviedol, že zadržaná Slovenka je Dagmar Pozdechová, ktorá patrí k šéfom trnavskej mafie a na Slovensku čelí obžalobe zo zorganizovania únosu podnikateľa. Súd kauzu v jej neprítomnosti pojednáva už od roku 2007, Pozdechovej v prípade odsúdenia hrozí až osem rokov väzenia. Uneseného podnikateľa vyhlásili slovenské úrady v roku 2008 za mŕtveho.

Server tiež napísal, že Pozdechová musela už v roku 2004 polícii vysvetľovať smrť svojho manžela, ktorého našli s prestrelenou hlavou v aute. Žena krátko predtým uzavrela na jeho meno životné poistku na miliónovú čiastku. Policajtom sa ale nepodarilo preukázať, že by vraždu mala na svedomí práve ona.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu