Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obvinili železničiarov, z cisterien kradli pohonné hmoty!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia obvinila 13 pracovníkov železničnej stanice v Bratislavskom kraji za krádež a následný predaj pohonných hmôt, ktoré odčerpávali z vozňov.

Pokiaľ sa ich vina preukáže pred súdom, môžu vo väzení stráviť až desať rokov. Policajti obvinili tiež 16 osôb, ktoré kradnuté pohonné hmoty za zvýhodnené ceny odoberali. V prípade odsúdenia môžu skončiť vo väzenskej cele až na tri roky. Informovala o tom dnes polícia.

"Obvinení ako členovia organizovanej skupiny kradli a následne predávali pohonné hmoty. Tie približne od septembra 2009 až doposiaľ ako pracovníci železničnej stanice, výpravcovia a posunovači, odčerpávali z vozňov. Následne ich využívali pre vlastnú potrebu a odpredávali vopred dohodnutým odberateľom," poznamenala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková.

Z cisternových vozňov vraj železničiari ukradli minimálne 16.500 litrov pohonných látok. Spôsobili tak škodu za najmenej 20.000 eur.

Policajti pri deviatich domových prehliadkach zaistili nádoby naplnené pohonnými hmotami. Našli tiež čerpadlá, lieviky a šesť strelných zbraní s 277 nábojmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu