Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Punkeri viezli z Česka Vietnamcov v reprodebnách

ilustračé foto
ilustračé foto

PRAHA/DOVER - Pri prehliadke dodávky patriacej britskej punkovej kapele Criminal Mind (Zločincova myšlienka) v Doveri objavili colníci v reprodebnách štyroch Vietnamcov.

Ilegálnych imigrantov tam údajne ukryl český vodič auta, ktorého britské úrady obvinili z napomáhania nelegálnemu prekročeniu hranice a je vo väzbe.

Informovali o tom server Lidovky.cz a televízia Nova. Kapela sa vracala z koncertu vo Frýdku-Místku. Server Lidovky.cz na základe informácií britského denníka Evening Post píše, že členovia kapely Ben Waldock, Josh Reed a Ben Dowling boli v Česku od 23. apríla. Potom pokračovali cez Brusel do Paríža na ďalší koncert. V Belgicku ale uviazli, pretože im zrušili let do francúzskej metropoly, koncert tam preto zmeškali.

Český organizátor koncertu im ale ponúkol pomoc. Do Bruselu po nich poslal dodávku, ktorou odišli domov do Británie. O tom, že v aute nejdú sami, sa dozvedeli už počas cesty. „Dve hodiny potom, čo sme opustili Brusel, som sa oprel o sedadlo a uvidel tie malé chudé prsty. Potom som len zacítil poklopanie na rameno a uvidel tú tvár ukrytú v tme, ktorá na mňa robila 'psst," popisoval svoj zážitok z cesty dodávkou basgitarista Dowling.

Členovia kapely nič neprezradili, a štyria čierni pasažieri tak trajektom priplávali až do Británie. V Doveri ale Vietnamcov odhalili colníci. Kapela aj vodič auta skončili vo väzení. "Nebál som sa, vedel som, že sme nevinní," povedal Dowling. Muzikanti strávili vo väzbe deväť hodín, von sa dostali na kauciu. V kauze teraz figurujú ako svedkovia, uviedol server.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu