Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Zadržali 74 utečencov, obvinili jedného prevádzača

BRATISLAVA - Sedemdesiatštyri nelegálnych migrantov a jeden prevádzač skončili v rukách polície. Vyčerpaným a dehydrovaným utečencom museli zabezpečiť lekárske ošetrenie, prevádzača obvinili. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Martin Korch, v pondelok krátko po druhej hodine v noci kontrolovali policajti pri Vojanoch v okrese Michalovce nákladné auto Renault.

Prekvapenie na nich čakalo v nákladnom priestore, kde našli 74 migrantov - mužov vo veku od 16 do 47 rokov, ktorí nelegálne prekročili ukrajinsko-slovenskú hranicu. Išlo o 49 Indov, 19 štátnych príslušníkov Pakistanu a 6 Bangladéšanov. Cudzinci mali nasmerované do Nemecka, za prevoz v Moskve zaplatili neznámej osobe 10 000 amerických dolárov.

Vyšetrovateľ obvinil 33-ročného vodiča nákladného auta z okresu Košice-okolie z prevádzačstva, za čo mu hrozí trest tri až osem rokov. Ako uviedol Korch, môže mu však byť uložený aj trest prepadnutia veci, ktorá bola použitá na páchanie trestnej činnosti, v tomto prípade ide o nákladné auto Renault. V utorok 73 utečencov odovzdali na Ukrajinu, jednému maloletému migrantovi súd ustanovil opatrovníka, umiestnený je na oddelení azylu Policajného zboru v Opatovskej Novej Vsi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu