Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Poslal varovnú SMS, potom zavraždil ženu aj deti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

BERLÍN / WÜRZBURG - Bavorská polícia zatiaľ nepozná motív, prečo Nemec nájdený mŕtvy v utorok v hoteli v podhradí v Chebe pred samovraždou zastrelil svoju ženu a dvoch synov. Na čin ale vraj vopred upozornil prostredníctvom SMS správy svojich známych.

Podľa agentúr DPA a DDP to dnes uviedli vyšetrovatelia na tlačovej konferencii v bavorskom Würzburgu.

V rodine boli podľa nich vážne problémy. "Vedelo sa, že manželstvo sa úplne rozpadlo," povedal vedúci kriminálnej rady dolnofranckého policajného prezídia Hartmut Fertig. Či to bol dôvod, prečo Steffen S. (39) vo svojom dome v bavorskom Himmelstadte zastrelil svoju o desať rokov mladšiu ženu Tinu, polícia ale vraj zatiaľ nevie.

Mladá žena bola zastrelená pištoľou kalibru 22. Rovnakú zbraň našli podľa bavorských vyšetrovateľov aj českí policajti v Podhradskom hoteli. Muž podľa Fertiga nemal na držbu strelnej zbrane povolenia.

Po čine podľa bavorskej polície odišiel s oboma synmi vo veku päť a sedem rokov do asi 230 kilometrov vzdialeného Podhradia, kde v hoteli Sabadin najprv usmrtil chlapcov a potom sám seba. Ich telá našla v utorok popoludní manželka majiteľa zariadenia, kde sa v pondelok ubytovali.

Podľa würzburského štátneho zástupcu Erika Ohlenschlagera bolo aspoň jedno z detí aj zastrelené a strelné zranenia boli zistené aj na tele otca. Hovorkyňa polície Karlovarského kraja Kateřina Dohnalová dnes potvrdila, že na mieste tragédie v podhradí našli kriminalisti strelnú zbraň. "Teraz prebieha súdna pitva a jej výsledky by mali byť známe v niekoľkých najbližších dňoch," poznamenala hovorkyňa, podľa ktorej česká polícia pri vyšetrovaní naďalej spolupracuje s nemeckými kolegami.

O svojom úmysle zabiť chlapcov a vziať si život Nemec podľa dolnofranckej policajnej prezidentky Lillian Matthesovej informovala v utorok medzi jednou a druhou hodinou rannou prostredníctvom SMS spriatelený pár v Drážďanoch. Ten si však správu prečítal až ráno. "Napriek veľkému úsiliu sme nemali šancu nájsť deti nažive," poznamenala Matthesová. "List na rozlúčku sa zatiaľ nenašiel," doplnil ju fertig.

V nemeckých médiách sa dnes špekuluje, že motívom jeho konania mohla byť žiarlivosť. Manželia žili oddelene a žena si vraj našla nového partnera. Hovorí sa ale aj o finančných problémoch rodiny, ktorá bola inak podľa hovorcu dolnofranckého policajného prezídia Karla-Heinza Schmitta v bavorskom meste dobre integrovaná. Nemeckej televízii N-tv Schmitt tiež povedal, že mladší syn mal práve v deň tragédie narodeniny.

Spolu s bratom ho podľa vyšetrovateľov otec v pondelok dopoludnia vyzdvihol v škôlke. Učiteľkám vraj povedal, že ich babička ochorela a chce ich vziať za ňou. Prečo sa s nimi potom vydal práve na Chebsko, nie je podľa Fertiga zatiaľ zrejmé. Muž pochádzal z bavorského regiónu a nevie sa, že by mal k Česku nejaké väzby.

Tiež majiteľ podhradského hotela v utorok vypovedal, že tam bol ubytovaný prvýkrát. Podľa Ohlenschlagera bol muž s deťmi na českom území už od pondelňajšieho popoludnia. V hoteli boli jediní hostia a Nemec sa vraj správal veľmi pokojne. Naposledy nažive videl chlapca jeden zo zamestnancov okolo pondelňajšej 22. hodiny, keď v hotelovej hale hrali futbal, poznamenala Matthesová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu