Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri šialenej jazde zmietol z cesty cyklistku

VW Sharan po zrážke s cyklistkou skončil v kôlni Zobraziť galériu (4)
VW Sharan po zrážke s cyklistkou skončil v kôlni

NÁCHOD - Šialená jazda vodiča VW Sharan sa skončila tragicky. V Královohradeckom kraji doslova zmietol z cesty protiidúcu cyklistku. Tá svojim zraneniam na mieste podľahla. Šofér skončil s autom v murovanej kôlni a sám utrpel vážne zranenia.

Ako informuje server českej polície, k nehode došlo vo Veľkom Poříčí v pondelok šesť minút po pol štvrtej popoludní. Smrteľnému nárazu do cyklistiky najprv predchádzala drobná kolízia. Vodič (27) VW Sharan išiel cez Veľké Poříčie smerom na Hronov.

Podľa polície už vtedy jazdil rýchlo a riskantne, pritom ohrozil protiidúci Peugeot a poškodil mu spätné zrkadlo. Muž za volantom VW po kolízii nezastavil, ale pokračoval v jazde na Hronov. Vodič Peugeotu otočil voz a nebezpečne jazdiaceho vodiča VW dobehol.

Ten však namiesto ospravedlnenia otočil auto a vyrazil späť na Veľké Poříčí. Tam pri šialenej jazde cez pravotočivú zákrutu vošiel do protismeru a doslova zmietol z cesty cyklistku (†58). Náraz odhodil bicykel so ženou niekoľko metrov do vedľajšieho parku. Cyklistka utrpela vážne zranenia, ktorým na mieste podľahla.

Vodič VW pokračoval v jazde do bočnej ulice, kde vošiel do záhrady a narazil do murovanej kôlne pri dome, ktorú napoly zbúral. Tam už zostalo zaseknuté auto stáť. Ťažko zraneného vodiča museli zo zdemolovaného auta vyslobodiť hasiči a vrtuľník ho transportoval do nemocnice.

Vzhľadom na zranenia mu neurobili skúšku na alkohol na mieste, ale odobrali mu krv a moč, aby sa zistilo, či nebol pod vplyvom omamných látok. Materiálnu škodu na bicykli a aute odhadli na 207 tisíc českých korún. Vyšetrovanie nehody prevzal vyšetrovateľ, vodič je podozrivý zo spáchania trestného činu usmrtenia z nedbalosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu