Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na severe Moravy prvá obeť a stav ohrozenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TŘINEC/OSTRAVA - V Moravskosliezskom kraji kvôli záplavám vyhlásili stav ohrozenia. Hladiny tokov ďalej stúpajú a bez elektrickej energie je viac ako 10 tisíc domácností. V Třinci sa v rozvodnenom potoku utopila žena (†69). Potok vytvoril prúd vody v dôsledku dlhotrvajúcich dažďov, tiekol aj cez záhradu jedného z rodinných domov.

"Keď sa okolo polnoci vrátil z popoludňajšej smeny majiteľ tohto domu, našiel dom otvorený, v kuchyni sa pripaľovalo jedlo. Zavolal preto policajtov, ktorí spoločne s ním našli jeho matku 60 metrov od domu v koryte toho potoka utopenú," uviedol hovorca krajského riaditeľstva polície Moravskosliezskeho kraja Ivan Žurovec.

Hasiči na dvoch miestach - v Petroviciach pri Karvinnej a Ostrave-Koblově evakuovali viac ako dve desiatky ľudí. Na niektorých riekach ďalej platí tretí povodňový stupeň, hladiny stúpajú. Informoval hovorca hasičov Petr Faster s tým, rieky môžu ďalej ohrozovať obydlia ľudí najmä v okolí Jablunkova, Těšína a Karvinnej.

Energetici na severe Moravy vyhlásili v noci kalamitný stav v okresoch Bruntál a Vsetín. Kvôli silnému vetru a hustému dažďu je predovšetkým v Moravskosliezskom kraji bez elektrickej energie viac ako 10 tisíc domácností. Počasie spôsobilo poruchy na vysokom aj nízkom napätí také aj v okresoch Nový Jičín, Opava a Ostrava. Informovala o tom regionálna hovorkyňa ČEZ Alice Lutišanová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu