Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tretie VIDEO tesne po havárii poľského Tu-154

Miesto havárie
Miesto havárie

BRATISLAVA/VARŠAVA – Na webe sa objavilo tretie amatérske video, ktoré zachytáva trosky poľského Tu-154 a miesto tesne po havárii. Na zázname vidno ešte horiace časti lietadla a niekoľko hasičov.

Podľa ruských médií už odborníci zosynchronizovali informácie z čiernych skriniek, ktoré sa týkajú letových údajov spolu so záznamom rozhovorov v kokpite lietadla s kontrolnou vežou v Smolensku. Informovala o tom na svojom webe rozhlasová stanica RMF FM.

Do Poľska zatiaľ previezli len tretiu čiernu skrinku. Nakoľko ide o zariadenie vyrobené v Poľsku, jej obsah dokáže načítať zrejme len výrobca. Mala by obsahovať priebežné záznamy letu, ktoré slúžia pre účely školenia. Nezaznamenávala však rozhovory členov posádky. Dve čierne skrinky, ktoré by mali obsahovať parametre letu a rozhovory pilotov, zostávajú v Rusku, kde ich analyzujú vyšetrovatelia tragédie.

Podľa RMF FM by malo byť privezenie skriniek alebo záznamov do Poľska neoficiálnym cieľom plánovanej cesty ministra obrany Bogdana Klicha a spravodlivosti Krzysztofa Kwiatkowského do Moskvy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu