Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Na internete sa objavili vtipy o islandskej sopke

Popol z isladského vulkánu
Popol z isladského vulkánu

BRUSEL - Hoci výbuch islandskej sopky vyvolal chaos v leteckej doprave, na internete sa už objavujú vtipy o mračnách prachu, ktoré uzavreli veľkú časť európskeho vzdušného priestoru. Uviedla to agentúra DPA.

„Island vypne sopku až vtedy, keď mu odpustia jeho dlhy,“ píše jeden z užívteľov siete Twitter o nedávnom konflikte medzi Islandom na jednej strane a Britániou a Holandskom na strane druhej. Islandskí voliči totiž v marci v referende odmietli vyplácanie náhrad za peniaze, ktoré mali obyvatelia Holandska a Británie uložené v skrachovanej islandskej banke Icesave. Z rovnakého súdka je aj ďalšia správa na Twitteri: „Konflikt medzi Islandom a Britániou eskaluje, Island siahol po geotermálnych zbraniach!“

Ďalší užívatelia internetovej siete si berú na mušku štrajk, ktorý nemeckí letoví dispečeri plánovali na budúci týždeň. "Letecké odbory sú solidárne s vulkánom. Ich hovorca hovorí: Sledujeme rovnaký cieľ."

Podľa agentúry Reuters vulkán spôsobil najväčší chaos v leteckej doprave od 11. septembra 2001, keď teroristi uniesli americká civilné lietadlá a použili ich na útok New York a Washington.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu