Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slon v ZOO vážne zranil dedka, zachraňoval vnuka

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BELEHRAD - V zoologickej záhrade v srbskom hlavnom meste Belehrade v štvrtok vážne zranil slon staršieho muža. Senior sa dostal do výbehu, keď tam predtým vbehol jeho vnuk.

Nejde o prvý bezpečnostný incident v tejto ZOO, uviedla agentúra AP. Podľa svedkov najskôr chlapec náhle vbehol do výbehu slonov. Dedovi, ktorý vstúpil hneď za ním, sa ho podarilo včas zachrániť. Potom starého otca zozadu slon napadol. Muž utrpel mnohopočetné zlomeniny rebier a vážne poranenia v oblasti brucha a hrude. Podľa lekárov je v stabilizovanom stave.

Výbeh pre slonov je čiastočne zakrytý a od návštevníkov oddelený múrom a priekopou. ZOO odmietla udalosť komentovať, ale podľa agentúry Tanjug sa dvojica do výbehu dostala zrejme v časti určenej na kŕmenie.

Kvôli sérii incidentov sa objavili hlasy, ktoré volajú po presťahovaní ZOO z centra srbskej metropoly. Premiestnenie by malo priniesť lepšiu bezpečnosť a zvieratám zabezpečiť viac priestoru.

Vlani v septembri zahynulo mláďa klokana a jeho matka potom, čo sa ich pokúsil ukradnúť zlodej. Mláďa utieklo do centra mesta, kde ho zrazilo auto. Matku ošetrovatelia našli mŕtvu v koterci. V roku 2007 objavili vo výbehu pre medvede znetvorené telo dvadsaťdvaročného škótskeho mladíka. Ten do neho zrejme spadol z múru, ktorým je priestor pre medveďov obohnaný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu