Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Päťročné dievča prežilo útok krokodíla

ilustračné foto
ilustračné foto

DARWIN - Veľké šťastie malo päťročné dievčatko v severnej Austrálii, na ktorú zaútočil dvojmetrový morský krokodíl. Dievča utŕžilo iba hlboké tržné rany a jeho stav je podľa lekárov stabilizovaný. Napísal to dnes na internete austrálsky denník Sydney Morning Herald.

Útok sa stal v nedeľu popoludní v odľahlej rezervácii v Severnom území, keď dievča plávalo v plytkej vode neďaleko pláže. Podľa polície nie je jasné, či krokodíla vyrušila, alebo či ju sám napadol. V nohe jej ostali hlboké tržné rany a v pravom stehne stopy zubov.

"Ak prežijete útok krokodíla, môžete sa považovať za šťastlivca," povedal šéf policajtov Craig Ryan citovaný britským denníkom The Times. "To dievča malo neuveriteľné šťastie, že vyviazlo len s ľahkým zranením. Útok krokodíla môže vždy skončiť tragicky."

V Severnom území žije asi 80 000 štátom chránených predátorov. Od septembra 2008 tu a v štáte Queensland zabili štyroch ľudí.

Minulý týždeň morský krokodíl pohrýzol na hlave a ramene 45-ročného profesionálneho rybára. Útok sa stal asi 120 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Severného územia Darwine. Muža zachránili okolití rybári.

Regionálne úrady roky márne bojujú za právo na obmedzený lov krokodílov. Austrálska vláda však nedávno schválila plán, ktorý zahŕňa zvýšenie počtu krokodílích vajec a zvierat chovaných pre jedlo a vývoz.

Okolo Darwinu a jeho prístavov správcovia do pascí každoročne chytia asi 200 plazov. Austrálske médiá však nedávno ukázali aj záznamy ľudí tancujúcich u krokodílích pascí a plávajúcich v miestach, kde sa plazy vyskytujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu