Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mŕtve slonie mláďa sa narodilo živé

ilustračné foto
ilustračné foto

SYDNEY - Slonica v zoo v austrálskom Sydney prekvapila ošetrovateľa, keď priviedla na svet živé sloníča, o ktorom sa veterinári domnievali, že pred pôrodom zomrelo. Informovala o tom dnes agentúra AP. Sloníča, ktoré sa niekoľko hodín po narodení začalo učiť chodiť, získalo prezývku Pán Krôčik. Ošetrovatelia jeho narodenie považujú za zázrak.

O smrti mláďaťa, ktoré údajne neprežilo komplikovaný deväť dní trvajúci pôrod, ošetrovatelia v zoo Taronga informovali v pondelok. Slonica Porntip však v stredu ráno porodila živého sloníka.

"Hoci niekoľko dní nevykazovalo žiadne znaky života, mám teraz pred sebou na zemi jasne zdravé malé sloníča," povedal dnes riaditeľ zoo Taronga Cameron Kerr. Nikde na svete vraj nebol zaznamenaný tak dlhý pôrod. "Neexistujú záznamy o tom, že by mláďa zostalo tak dlho absolútne pokojné," dodal.

Sloník sa podľa Kerra v maternici pretočil hore nohami do pozície, v ktorej je podľa veterinárov pôrod nemožný a pravdepodobne upadlo do kómy. Ultrazvuk neukázal žiadne známky života. Keď sa v stredu skoro ráno tamojšieho času narodilo, predstavitelia zoo udalosť opísali ako zázrak. Sloníča váži 116 kilogramov, čo je váha zdravého mláďaťa, a 18-ročná slonica Porntip sa k potomkovi chová veľmi pekne. Ďalší členovia stáda nový prírastok dnes nadšene privítali a dokonca vraj kvôli nemu zmeškali raňajky.

Mláďa zostane s matkou ešte nejaký čas v teplej slonej stajni mimo zraku verejnosti. Ošetrovatelia sloníka aj napriek jeho dobrému stavu nepretržite monitorujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu