Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena na aute vošla na priecestie, práve prichádzal rýchlik

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

OLOMOUC - Na železničnom priecestí v Bystrovanoch v okrese Olomouc v sobotu popoludní vošlo osobné auto pred prichádzajúci rýchlik. Ženu (37), ktorá Peugeot riadila, odviezol so zraneniami vrtuľník do nemocnice.

Šoférka bola v čase nehody v aute sama. Vošla na nechránený prejazd v čase, keď tadiaľ prechádzal rýchlik z Krnova do Olomouca. „Či prehliadla svetelnú signalizáciu alebo signalizácia nesvietila, to je predmetom vyšetrovania,“ povedala policajná hovorkyňa Marta Vlachová. Podľa českej železničnej inšpekcie bolo zariadenie v čase nehody v prevádzke.

„S otrasom mozgu a pomliaždeninami ju previezli do fakultnej nemocnice, aby sa vylúčilo, že nemá vážnejšie poranenie“ povedal námestník riaditeľa krajskej záchrannej služby Jan Weinberg.

Kvôli nehode na tri hodiny obmedzili na trati dopravu. Škodu na vlaku a zabezpečovacom zariadení vyčíslili na 300 tisíc, na Peugeote ju odhadli na 100 tisíc českých korún.

Nehody na českých železničných priecestiach sú čoraz častejšie. Len za tohtoročný prvý štvrťrok na nich zomrelo 13 vodičov, vlani ich bolo v rovnakom období sedem.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu