Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Exriaditeľ elitnej školy sa priznal k obťažovaniu detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

HEPPENHEIM - Bývalý riaditeľ elitnej internátnej školy Odenwald v Heppenheime v nemeckej spolkovej krajine Hesensko Gerold Becker sa listom súčasnej riaditeľke ústavu priznal k sexuálnemu obťažovaniu detí, napísal dnes na svojom webe denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Prijatie listu podľa agentúry DPA riaditeľka Margarita Kaufmannová potvrdila. Becker školu viedol v 70. a 80. rokoch. "Školáci, ktorých som vtedy ako zamestnanec a riaditeľ odenwaldskej školy sexuálne obťažoval pokusmi o zblíženie alebo svojimi činmi, by mali vedieť: Hlboko to ľutujem, a preto prosím o odpustenie," napísal Becker. Dodal, že jeho ospravedlnenie patrí všetkým.

Odenwaldská škola, ktorá je známa po celom Nemecku, doteraz zaznamenala 33 prípadov sexuálneho zneužívania. Obvinenie sa týka ôsmich učiteľov. Nemeckom od konca januára otriasa škandál okolo sexuálneho zneužívania detí predovšetkým na katolíckych školách. Odenwald bol prvou nemeckou necirkevnou vzdelávacou inštitúciou, ktorá oznámila, že k zneužívaniu dochádzalo aj na jej pôde.

Nové podozrenia sa objavujú takmer denne, prípady zneužívania hlási aj Švajčiarsko, Holandsko, Rakúsko či Španielsko. Väčšina afér sa zrejme udiala pred viac ako dvadsiatimi rokmi, mnohé z nich sú preto premlčané.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu