Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prešovský učiteľ popiera, že sexuálne zneužíval maloleté

Obžalovaný učiteľ tanca Zobraziť galériu (4)
Obžalovaný učiteľ tanca (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Pred Okresným súdom v Prešove sa dnes začal proces s učiteľom tanca, ktorý podľa prokurátora sexuálne zneužíval svoje maloleté zverenkyne.

Napriek tomu, že sa muž v minulosti polícii priznal, pred súdom vyhlásil, že je nevinný. Povedal to hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. V prípade dokázania viny mu hrozí desaťročné väzenie. Proces po vypočutí obžalovaného a troch svedkov odročili na začiatok júna.

Pred súdom dnes vypovedala znalkyňa z odboru sexuológie a rodičia zneužitých dievčat. Do ďalšieho pojednávania má byť podľa rozhodnutia súdu preskúmaný aj duševný stav obžalovaného.

Učiteľa tanca obvinili vlani vo februári po tom, čo podozrenie zo zneužívania ohlásila polícii matka jednej z tanečníc. Muža usvedčujú okrem iného aj zábery z mobilného telefónu, na ktorý si svoje sexuálne hry údajne nahrával a fotil. V kabinete telocvične, ale aj na iných miestach, podľa polície zneužíval minimálne dve dievčatá, ktoré vtedy mali 13 a 14 rokov.

Súd sa mal pôvodne začať v januári, obžalovaný tanečník však zmenil obhajcu a ten sa na pojednávanie nestačil pripraviť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu