Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pohádali sa o miesto, policajt postrelil cestujúceho

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Ruský policajt po hádke o miesto počas dopravnej špičky v moskovskom metre postrelil dvoch cestujúcich, informovalo v piatok ministerstvo vnútra. Incident sa odohral vo štvrtok večer, keď policajný dôstojník mimo služby v civilnom oblečení vyčítal spolucestujúcemu v metre, aby prenechal miesto dôchodcovi, informoval hovorca ministerstva vnútra Oleg Jelnikov.

"Spor medzi nimi začal na základe tohto," uviedol pre tlačovú agentúru AFP Jelnikov. Podľa ministerstva vnútra potom obaja muži vystúpili z metra, na čo jeden cestujúci nastriekal policajtovi do očí sprej. Policajt, ktorý pracuje na oddelení verejnej bezpečnosti ministerstva, "sa bránil a vytiahol poplašnú zbraň," povedal hovorca. Výsledkom bolo ľahké zranenie ruky cestujúceho gumovým projektilom. Ten sa od neho odrazil a zasiahol do nohy inú cestujúcu. "Ženu hospitalizovali, ale neutrpela vážne zranenie," dodal Jelnikov.

Policajt, ktorý pracoval na ministerstve 15 rokov, bol suspendovaný na obdobie, kým bude prebiehať vyšetrovanie. Momentálne sa nachádza v nemocnici, kde ho ošetrujú po tom, ako utrpel popálenie oka chemikáliou, povedal iný hovorca ministerstva Pavel Klimovský. Vyšetrovanie zatiaľ ukázalo, že obaja muži boli triezvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu