Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Muž zachránil malého chlapca z horiaceho bytu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OTROKOVICE - Odvážny muž dnes ráno zachránil malého chlapca pri požiari bytu na sídlisku v Otrokoviciach na Zlínsku. Počul chlapca volať o pomoc az horiaceho bytu ho vytiahol, povedal hovorca zlínskych krajských hasičov Ivo Mitáček. Záchranári chlapca previezli do zlínskej nemocnice na vyšetrenie. Požiar pravdepodobne spôsobilo samo dieťa.

Chlapec z horného bytu volal, že u nich doma horí. Sused neváhal a ihneď zavolal na tiesňovú linku. Sám rýchlo vybehol o poschodie vyššie na pomoc. Vstupné dvere boli zamknuté a chlapec volal, že nemôže v zafajčenom byte nájsť kľúče. "Sused násilím vyrazil dvere a chlapca z horiaceho a zadymeného bytu zachránil," uviedol Mitáček.

Chlapec skončil v zlínskej nemocnici. "Je hospitalizovaný, nič viac k tomu nemôžem povedať," uviedla hovorkyňa nemocnice Karla Havlíková.

Požiar pravdepodobne spôsobil sám chlapec, ktorý bol v byte sám a údajne sa hral so zapaľovačom. Oheň podľa Mitáčka zasiahol časť nábytku a ďalšieho vybavenia domácnosti a spôsobil škodu asi 50.000 korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu