Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pri požiari unimobunky zomreli dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOLNÁ LHOTA - Pri požiari unimobunky v Dolnej Lhotě pri Ostrave v noci na dnes zhoreli dvaja ľudia, jedná sa pravdepodobne o bezdomovcov. Ich presnú totožnosť polícia ešte nepozná. Povedala to hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

Požiar vypukol asi 30 minút po polnoci. "Ohlásila ho žena z neďalekého domu, ktorá si plameňe všimla. Unimobunka totiž stála na susednom pozemku, stavebnej parcele," uviedla hovorkyňa. Podľa susedov pozemok patrí cudzincovi, ktorému si niekoľkokrát miestni ľudia na bezdomovcov a ich správanie sťažovali. "Pili tam veľa alkoholu. Majiteľ hovoril, že s tým niečo urobí. Nestalo sa ale nikdy nič," zverila sa novinárom jedna zo susediek.

Privolaní hasiči plamene zlikvidovali a pri prehľadávaní miesta našli dve obhorene tela. "Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa na ich smrti podieľal niekto ďalší," povedala Holčáková. Dodala, že policajti zatiaľ nepoznajú ani totožnosť mŕtvych, ale podľa získaných informácií sa domnievajú, že ide o bezdomovcov. Príčinu požiaru policajti teraz zisťujú spoločne s hasičmi. Existuje niekoľko verzií. Hovorca moravskoslezských hasičov Petr Kůdela uviedol, že možnou príčinou požiaru mohli byť práve horiace sviečky. "Oplechovaná unimobunka s kovovou konštrukciou a izoláciou nebola pripojená na elektrinu ani tu nebolo nájdené žiadne topidlo. Podľa výpovede svedkov muži v piatok v miestnom obchode nakúpili väčšie množstvo sviečok," vysvetlil Kůdela.

Dodal, že na mieste zasahovali tri jednotky dobrovoľných a profesionálnych hasičov. Tí potom do pol hodiny požiar úplne uhasili. "Presná príčina vzniku požiaru zatiaľ nebola stanovená. Okolnosti požiaru a smrti sa ďalej vyšetrujú. Škoda na unimobunke, umiestnenej na stavebnom pozemku, je nulová," zakončil Kůdela.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu