Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Diaľnicu D1 zablokoval horiaci kamión

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HVĚZDONICE - Horiaci kamión dnes pred poludním zastavil prevádzku na diaľnici D1 na 33. kilometri v smere na Brno. Doprava bola odklonená na Hvězdonice. Kvôli veľkým kolónam, ktoré sa tvorili od Prahy, však polícia vodičom odporúčala schádzať už na 21. kilometri pri Mirošoviciach a miestu sa úplne vyhnúť.

Prevádzka na diaľnici bola odnovená o 15:30, povedala Benešovská policajná hovorkyňa Zuzana Stránská. Nákladné auto sa podľa operačného dôstojníka samo vznietilo od motora. Vodič kamiónu ani nikto ďalší nebol zranený. Benešovská policajná hovorkyňa Zuzana Stránská okolo 13:30 uviedla, že v kamióne začal horieť prevážaný silón a hasiči s požiarom stále bojujú. "Ako dlho ešte zásah potrvá, nie je známe," dodala.

Pri motoreste Naháč podľa nej vznikla nebezpečná situácia, pretože mnoho ľudí uviaznutých v kolóne začalo prebiehať diaľnicou. Chceli sa zrejme občerstviť v zariadení, ktoré je na opačnej strane v smere na Prahu. "Na miesto prišla hliadka čerčanských policajtov. Ak bude niekto naďalej prebiehať diaľnicou, dostane pokutu," uviedla Stránská.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu