Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neonacista sa vo svojej básni vyhrážal Obamovi

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

LOUISVILLE - Muž z amerického štátu Kentucky je podozrivý z toho, že sa vyhrážal prezidentovi Barackovi Obamovi aj jeho manželke Michelle. Informovala o tom Tajná služba Spojených štátov (USSS).

Dvadsaťsedemročný Johnny Logan Spencer podľa jej agentov na údajne rasistickej internetovej stránke NewSaxon.org zverejnil báseň pod názvom Ostreľovač. V podtitule internetového portálu sa pritom uvádza, že je to "online komunita bielych pre bielych". Spencer na webe inkriminovanú báseň zverejnil ešte v auguste 2007.

Američanov pokus o poéziu je lyrickým opisom ostreľovača, ktorý sa pokúša zabiť "tyrana". Ako neskôr vysvitne, pod "tyranom" autor básne myslí samotného prezidenta. "Guľka, ktorú si odložil, je čistá a hrdá. A inšpirácia na jeho zásobníku znie SKAP neger, SKAP," píše autor vo svojom politickom pamflete. Spencer sa pod textom podpísal pod menom Pain1488 (Bolesť1488), čo je fráza s jasným neonacistickým podtextom. Číslo 14 symbolizuje motto Adolfa Hitlera zložené zo 14 slov a číslo 88 odkazuje na ôsme písmeno abecedy "H" a nacistický pozdrav "Heil Hitler".

Odporcovi súčasného prezidenta Spojených štátov hrozí v prípade odsúdenia 15-ročný trest za mrežami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu