Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mladík prišiel na sex do trojky, skončil s otrasom mozgu

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Podnikateľ s manželkou si pozvali na chatu mladíka (17), aby si v trojke užili. Sex sa skončil útokom na útleho mladíka, ktorého našli s otrasom mozgu a rozbitou tvárou na lesnej ceste.

Podnikateľ Antonín Šafář, jeho manželka a mladík boli na chate ešte v júli 2006. V noci trojica skúšala rôzne sexuálne praktiky. Po krátkej hádke pripitý Šafář útleho len 50 kilogramov vážiaceho tínedžera najskôr udrel päsťou do tváre. Chlapec spadol a keď sa pokúšal postaviť, podnikateľ ho zozadu začal veľkou silou škrtiť preloženým gumovým škrtidlom. Škrtenie mal skončiť, až keď chlapec upadol do bezvedomia.

Šafář neposkytol napadnutému prvú pomoc, ani nezavolal lekára. S manželkou po útoku z chaty odišli. Zakrvaveného mladíka s rozbitou tvárou neskôr našiel kúsok od chaty náhodný chodec. V nemocnici mu zistili zlomeninu spodiny očnice a otras mozgu. Mal tiež mnoho modrín a odrenín. Vypovedal, že od okamžiku škrtenia si ďalší priebeh udalostí vôbec nepamätá.

Podnikateľ sa na odvolacom súde v stredu hájil tým, že mladíka síce udrel, škrtiť ho ale nechcel. Vraj sa mu snažil iba zapchať ústa, aby jeho krik nepočul sused. Na krk si údajne škrtidlo stiahol nešťastnou náhodou sám tínedžer. Mladík bol podľa podnikateľa stále pri vedomí a komunikoval. Šafářová s ním údajne nechcela ísť v aute. Tak sa dohovorili, že tínedžer zatiaľ zostane na chate a Šafář sa pre neho neskôr vráti. Keď sa po neho vrátil, chlapca tam už nenašiel.

Vrchný súd, ktorý nakoniec dal podnikateľovi iba podmienečný trest za ublíženie na zdraví, sa priklonil k argumentácii Šafářovej advokátky. Tá spochybnila úmysel svojho klienta vraždiť. Podnikateľa Antonína Šafára už dvakrát odsúdil český vrchný súd na osem rokov väzenia za pokus o vraždu, najvyšší súd rozsudok vždy zrušil. Tento podmienečný verdikt vrchného súdu je už právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu