Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Po zrážke vlakov zostávajú stále nezvestní!

Tragická zrážka vlakov v Belgicku
Tragická zrážka vlakov v Belgicku

BRUSEL - Napriek tomu, že od tragickej zrážky vlakov neďaleko Bruselu uplynul viac ako deň, počet nájdených obetí stále nemusí byť konečný. Tlačovú agentúru AFP o tom v utorok informovala hovorkyňa spoločnosti Infrabel, ktorá spravuje belgickú železničnú infraštruktúru.

Podľa Fanny Charpentierovej zostáva "určitý počet" osôb nezvestných a počet mŕtvych tak môže ešte stúpať. Aktuálne správy hovoria o 18 obetiach vrátane jedného z rušňovodičov. Približne 150 ľudí vyviazlo so zraneniami, pričom sa viacero z nich nachádza vo vážnom stave.

"Určitý počet ľudí, neviem koľko, je odvčera nezvestných," povedala pre AFP Charpentierová. Tímy, ktoré prehľadávajú zničené súpravy, podľa nej stále nachádzajú časti tiel a identifikácia obetí bude pokračovať aj po odstránení vozňov z trate. Dodala, že práce na uvoľnení šesťkoľajnej trate sa začnú v stredu, môžu však trvať až desať dní. Železničiarom sa zatiaľ podarilo čiastočne obnoviť premávku po jednej z koľají.

Belgickí rušňovodiči na nehodu pri meste Halle v utorok reagovali vyhlásením štrajku, ktorým chcú protestovať proti zlým pracovným podmienkam. Železničná spoločnosť SNCB oznámila, že mnohí rušňovodiči nenastúpili do služby a očakáva sa zrušenie a zdržanie množstva spojov. Samotná nehoda výrazne poškodila vnútroštátnu a medzinárodnú železničnú dopravu. Premávka medzinárodných rýchlovlakov Eurostar a Thalys, ktoré spájajú Belgicko so susednými štátmi, je od pondelkovej zrážky zastavená.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu