Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Česi strhli lavínu v Alpách, zaplatili pokutu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SONDRIO - Štyria českí snowboardisti strhli v talianskych Alpách neďaleko švajčiarskej hranice menšiu lavínu, keď opustili vymedzenú trať. Talianska polícia im za to dnes vymerala finančnú pokutu a zvažuje, či voči nim podnikne ďalšie právne kroky. Informovali o tom talianske médiá s odvolaním na policajné oznámenie.

Polícia z alpského mesta Sondrio uviedla, že Česi uvoľnili snehovú lavínu o dĺžke 30 metrov, ktorá mohla byť nebezpečná, alebo dokonca smrtiaca, ak by sa pod ňou niekto ocitol. Štyria českí turisti vo veku 20 až 30 rokov dostali pokutu v štandardnej výške určenej pre osoby, ktoré opustia definovanú lyžiarsku trať, oznámila podľa talianskej agentúry ANSA polície, bez uviedla jej výške.

Minulý víkend zahynulo v tejto alpskej oblasti v lavíne osem ľudí. Táto tragédia prinútila vládu uvažovať o sprísnenie postupu proti tým, ktorí na horách ignorujú informácie o zlom počasí a vydajú sa mimo lyžiarsku trať.

Jedným z krokov by mohlo byť definovať vytvorenie nebezpečnej lavíny ako trestný čin alebo vymerať pokutu vo výške 5000 eur každému, kto bude zadržaný za zlého počasia mimo lyžiarsku trať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu