Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Znásilnil školáčku: Chcela len bicykel, bránil sa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OLOMOUC - Vrchný súd v Olomouci dnes potvrdil osemročný trest väzenia pre Petra Novotného (41) za znásilnenie školáčky. Muža ležiaceho na dievčati si vlani v marci všimol mladík z okoloidúceho vlaku.

Školáčka vtedy odprevádzala nezamestnaného opitého muža na ceste domov. Podľa obžaloby ju pri železničnej trati zvalil na zem a znásilnil. Napoly vyzlečenú ležiacu dvojicu si všimol mladík z prechádzajúceho vlaku, ktorý zalarmoval políciu a tá Novotného zatkla.

Odsúdený poznal vek dievčaťa. Znásilnenie zanechalo na školáčke stopy. Podľa súdu jeho konanie spôsobilo jej nevhodnú a celkom predčasnú sexualizáciu a rozvinula sa u nej aj posttraumatická stresová porucha.

Novotný sa obhajoval tým, že s dievčaťom pohlavný styk vôbec nechcel. Začala sa podľa neho vyzliekať sama. Za to jej mal dať bicykel. Ľahol si na ňu iba preto, aby ju niekto z prechádzajúceho vlaku nevidel vyzlečenú, a tak sa vyhnol prípadným problémom.

Jeho verzii ale súd neuveril. Potvrdil rozhodnutie olomouckého krajského súdu z októbra minulého roka. Okrem ďalších dôkazov muža takmer pri čine pristihli policajti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu