Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prepustený vrah vydieral a znásilnil bývalú družku

ilustračné foto
ilustračné foto

BRNO – Súd v Brne potvrdil sedemročný trest pre Pavla Höfera (34). Po prepustení na podmienku vydieral a znásilnil bývalú priateľku, ktorá už s ním ďalej nechcela byť.

Odsúdený tvrdil, že sa stal obeťou klamlivej výpovede svojej bývalej priateľky. Höfera pred desiatimi rokmi súd poslal do väzenia na jedenásť rokov za vraždu. V roku 2003 ho prepustili na podmienku, ale tento rok v lete opäť skončil v cele. Začiatkom júna v Brne podvečer zazvonil u bývalej družky. Keď mu žena otvorila, zatlačil ju do bytu, zamkol sa s ňou v izbe a začal ju tam fackovať a vyhrážal sa jej. Striedavo jej hovoril, že ju miluje a potom jej zase hrozil, že jej odreže ucho a oholí hlavu, aby trpela a nikto ju už nemiloval.

Po niekoľkohodinovom vyvádzaní a škrtení káblom si začal vynucovať sex. Zbitá a priškrtená žena nakoniec súhlasila výmenou za to, že muž opustí byt. "Vôbec sa to tak nestalo, súdiť človeka len na základe niečej krivej výpovede je zlé, mám doma ženu a malé deti," tvrdil Höfer.

Súd odmietol návrh prokuratúry na vyšší trest pre obzvlášť nebezpečného recidivistu a násilníkovi potvrdil sedemročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu