Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Sibíri našli telá siedmich podnikateľov

Ruská polícia zatiaľ nezverejnila bližšie detaily
Ruská polícia zatiaľ nezverejnila bližšie detaily

MOSKVA - Ruská prokuratúra začala vyšetrovať vraždu siedmich podnikateľov v Burjatsku. Telá piatich žien a dvoch mužov našli v utorok večer v tomto sibírskom regióne, ležiacom pri jazere Bajkal. Oznámili to dnes ruské tlačové agentúry.

"Večer 2. februára bola 300 metrov od cesty Zakamensk-Petropavlovka v Burjatsku našli telá siedmich podnikateľov, ktorí 30. januára vyšli z mesta Zakamensk do Irkutska za obchodnými záležitosťami. O ich zmiznutí úrady informovali príbuzní zavraždených, ktorí sa nemohli so svojimi blízkymi telefonicky spojiť," povedal hovorca vyšetrovateľov prokuratúry.

Pri pátraní bol v lese asi 180 kilometrov od Zakamenska nájdený mikrobus, v ktorom podnikatelia cestovali. "Na telách všetkých zabitých boli zistené strelné, bodné a rezné rany," konštatoval hovorca. Ďalšie podrobnosti a možné motívy vraždy úrady zatiaľ nezverejnili.

Vlna nájomných vrážd podnikateľov bola pre Rusko príznačná hlavne v 90. rokoch minulého storočia. Pokles týchto zločinov v ďalšej dekáde dávali pozorovatelia do súvislosti okrem iného s tým, že "ochranu" nad podnikaním vraj prevzali od gangov "silové" štátne rezorty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu