Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žirinovskij chce polygamiu a dovoz sirôt zo sveta!

Vladimír Žirinovskij
Vladimír Žirinovskij

MOSKVA - Kontroverzný ruský politik Vladimir Žirinovskij prišiel s netradičným návrhom na zlepšenie pôrodnosti v Rusku. Za odmietnutie potratu by mali ženy dostávať prémie a navrhol aj uzákonenie polygamie.

Prezident Dmitrij Medvedev jeho návrhy označil za zaujímavé a podľa agentúry ITAR-TASS sľúbil, že vláda ich zanalyzuje. Ženám, ktoré uvažujú o potrate, by mal štát ponúknuť "výmenou za dieťa" 2300 eur. Podľa Žirinovského by s tým súhlasila polovica žien.

„Tehotenstvo neprerušia, dieťa dajú štátu, uchránia si zdravie a my im dáme peniaze," povedal Žirinovskij na zasadnutí Rady pre implementáciu prioritných štátnych projektov a demografickú politiku. Rokovaniu predsedá prezident Medvedev, ktorý Žirinovského veľmi pozorne počúval. Ďalšie peniaze by politik vyplácal mužom, ktorí si chcú vylepšiť vlastné reprodukčné schopnosti a zdravie.

"V Rusku je dnes okolo šiestich miliónov bezdetných párov. Pritom sa stále liečia hlavne ženy, aj keď sa ukazuje, že vinný je muž. Nie preto, že by bol impotentný, ale pretože sa zmenšuje rýchlosť spermatozoidy," vysvetlil Žirinovskij.

Na odstránenie tohoto delikátneho problému stačí podľa vodcu ruských ultranacionalistov 2300 eur. Jeho ďalší revolučný návrh spočíva vo faktickom uzákonení polygamie. Ruským mužom by podľa neho malo byť povolené uzatvárať druhé manželstvo, bez zrušenia toho prvého. Demografickú situáciu v Rusku by mal vyriešiť "dovoz sirôt z celého sveta". Aktuálne je to údajne teraz v prípade Haiti.

"Siroty je možné zhromaždiť z celého sveta, potom u nás bude nadprodukcia detí," povedal podľa ruských agentúr Žirinovskij. Ruská populácia sa od roku 1993 znížila o približne 5,8 milióna na dnešných asi 142 miliónov. Vláda už roky hľadá spôsob, ako pokles zastaviť, stimulovať pôrodnosť a nepriaznivý demografický vývoj obrátiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu