Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Colníci chytili vo vlaku muža, pašoval v tele kokaín!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OLOMOUC - Olomouckí colníci dopadli vo štvrtok v medzinárodnom rýchliku idúceho z Poľska do Rakúska cudzinca, ktorý v tele pašoval kokaín. Prevážal celkom 160 gramov drogy, povedala dnes hovorkyňa olomouckého colného riaditeľstva Mária Bortlová. Mužovi (29) pôvodom zo západnej Afriky hrozia dva až desať rokov väzenia.

"Cestujúci vykazoval indície naznačujúce pašovanie drog. Colníci vykonali ďalšie kontroly na účely detekcie prítomnosti omamných psychotropných látok. Tie potvrdili výskyt drog v tele. Nadväzujúce röntgenové a CT vyšetrenie s istotou preukázalo, že muž ukrýva v telových dutinách štyri kusy kontajnerov s neznámou látkou," uviedla hovorkyňa. Váhu drogy colníci zistili po tom, čo muž púzdra s kokaínom vylúčil.

Pašovanie drog v telových dutinách je veľmi nebezpečným trendom. V prípade poškodenia obalov drogy dochádza k okamžitému úmrtiu páchateľa. Tento spôsob pašovania má napriek tomu podľa hovorkyne narastajúcu tendenciu. Len v roku 2009 colníci zabránili pašovaniu kokaínu do Česka touto metódou v 12 prípadoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu