Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Zatvoria väčšinu lekární s marihuanou

Marihuana z lekárne Zobraziť galériu (2)
Marihuana z lekárne (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Stovky lekární s marihunou v Los Angeles idú zatvoriť. Mestská rada obmedzila počet povolených výdajní na 70 a musia byť najmenej 300 metrov od škôl, verejných parkov, knižníc a kostolov.

V Los Angeles po roku 1996 otvorili vyše 1000 výdajní marihuany, čo umožňoval zákon o používaní tejto drogy zo zdravotných dôvodov. Kalifornia bola prvým americkým štátom, ktorý to povolil. Ďalšie opatrenia z roku 2003 zasa umožnili pestovať marihuanu a dávať ju na predpis.

Niektorí predstavitelia mesta a obyvatelia sa však sťažovali, že sa veci vymkli spod kontroly. Mesto v roku 2007 dočasne zmrazilo výdajne, ale medzera v zákone umožnila stovkám iných začať činnosť. Mnohé z nich otvorili vlani po zmene Bushovej politiky prezidentom Barackom Obamom.

Ten skoncoval so záťahmi proti výdajniam v štátoch, kde bolo používanie marihuany zo zdravotných dôvodov legalizované. Okrem obmedzenia počtu lekární s marihuanou v Los Angeles, vymedzuje nové nariadenie aj otváracie hodiny, môžu fungovať od 10 do 20 hodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu