Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Operácia: Siamské dvojičky majú jedno srdce

Siamské dvojičky
Siamské dvojičky

MESA - Siamské dvojčatá z Arizony sa chystajú na operáciu. Emma a Taylor Baileyové (3) majú spoločné srdce a lekári im nedávali šancu na prežitie. Ich rodičia dúfajú, že sa dievčatká stanú prvými siamčatami s jedným srdcom, ktoré sa úspešne podarí oddeliť.

Emma a Taylor sa narodili spojené hrudníkom, majú spoločnú pečeň a srdce so siedmimi komorami. Bežné srdce ich má štyri. Rodičia Mandy a Tor pôvodne vôbec nečakali, že sa ich dcéram podarí opustiť nemocnicu.

"Bolo to ťažké. Kým rodičia normálne zháňajú kolísku, my sme zháňali rakvu," zverili sa neskôr novinárom. Dievčatká ale zatiaľ popreli všetky negatívne predpovede lekárov. Teraz však ich spoločné srdce začína zlyhávať a ak majú prežiť, musia ich oddeliť.

Rodina, ktorá má ešte štyri ďalšie deti, spolupracuje s tímom lekárov v detskej nemocnici v Seattli. Odborníci už v minulosti úspešne oddelili siamské dvojčatá - ale zatiaľ žiadne so spoločným srdcom. Emma a Taylor už podstúpili dve prípravné operácie, niekoľko ďalších majú ešte pred sebou. Všetky prípravné fázy by mali dokončiť počas tohto roka. Situáciu komplikuje skutočnosť, že kým pečeň im lekári operatívne rozdelia, transplantáciu srdca budú potrebovať obe deti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu