Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rozruch v lietadlách, zatkli agresívnych pasažierov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MIAMI - Neprimerané správanie sa pasažierov spôsobilo problémy v dvoch lietadlách v USA. V Miami vyviedli z lietadla cestujúceho, ktorý vykrikoval, že "chce zabiť všetkých Židov". Ďalší incident sa podľa servera CNN odohral v lietadle smerujúcom na Havaj, keď sa jeden z cestujúcich správal nedisciplinovane a pilot radšej nasmeroval stroj späť na letisko v Portlande.

Prvý muž (43) o sebe tvrdil, že je Palestínčan. Svojím správaním vzbudil pozornosť, až keď lietadlo vchádzalo na dráhu, pilot sa však rozhodol vrátiť k terminálu. Muža potom polícia spacifikovala elektrickým paralyzérom a zatkla. Podľa hovorkyne Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Judy Orihuelaovej nepredstavoval nebezpečenstvo spojené s terorizmom. Policajti nenašli žiadne zbrane alebo výbušniny. Palestínčana obvinili z narušovania poriadku, vyhrážania sa verejnému činiteľovi a bráneniu sa zatknutiu.

"Ja sa vás policajtov nebojím. Už som sa bil s policajtmi v Ohiu a zlomil som im ruky na troch miestach. Rozbíjali som aj hlavy," kričal na policajtov. Podľa vyšetrovateľov príčinou mužovho správania nebol alkohol.

Druhý incident sa stal na palube lietadla smerujúceho z Portlandu na Havaj. Jeden z cestujúcich sa počas letu "vyhrážal a odmietal si uložiť svoju príručnú batožinu", uviedol vo vyhlásení Úrad pre bezpečnosť v doprave (TSA). Pilot sa preto po hodine a pol letu rozhodol stroj otočiť a vrátiť sa do Portlandu. Boeing sprevádzali počas letu dve stíhačky. Pasažiera po pristátí zatkli, lietadlo prehľadali a znova sa vydalo na cestu.

Letiská v USA aj inde na svete v posledných dňoch zaviedli prísne bezpečnostné opatrenia. Súvisí to s incidentom z 25. decembra, keď islamský radikál Umar Farouk Abdul Mutallab (23) prepašoval na palubu lietadla z Amsterdamu do Detroitu silnú výbušninu, s ktorou sa pokúsil vyhodiť lietadlo. Nálož nevybuchla, zrejme kvôli jej poruche alebo atentátnikovej chybe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu