Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vreckár okradol cestujúcich počas letu o 4 tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PARÍŽ - Neznámy vreckár obral piatich spolucestujúcich priamo za letu Boeingu 777 francúzskej spoločnosti Air France z Tokia do Paríža spolu okolo o 4000 eur. Využil spánku spolucestujúcich v noci na utorok a zameral sa na prvú triedu, napísal dnes francúzsky denník Le Figaro.

"Človeka rozčuľuje hlavne predstava, že tento zlodej mohol konať bez toho, aby si personál na palube niečoho všimol. Keď cestujeme prvou triedou, tak snáď platíme dosť na to, aby sme mohli dúfať, že posádka nad nami bdie. Alebo nech teda spoločnosť vydá na začiatku letu výzvu, aby cestujúci boli ostražití, ako je to napríklad v metre," hneval sa podľa denníka jeden z okradnutých cestujúcich.

Rozhorčenie okradnutých bolo o to väčšie, že sa zlodeja nepodarilo odhaliť, hoci jeho zločin bol odhalený už počas letu vo výške 10 kilometrov nad zemou. Kapitán povolal k príletu do Paríža políciu, ktorá ale nenašla a nezistila u cestujúcich nič, čo by ukázalo na páchateľa, a k výsluchu nakoniec odviedla len piatich poškodených.

Vedenie Air France po incidente upozornilo, že letecká spoločnosť podľa platných pravidiel nezodpovedá za veci, ktoré si cestujúci nosia na palubu lietadla. Zodpovedá len za batožinu umiestnenú do nákladného priestoru stroja, dodal Le Figaro.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu