Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Útočníčka chcela pápeža prosiť o pomoc pre chodobných

Útočníčka na pápeža
Útočníčka na pápeža

RÍM - Mladá žena (25), ktorá na Štedrý deň napadla Benedikta XVI., údajne chcela pápeža len požiadať o pomoc pre najchudobnejších vo svete. Povedala to personálu kliniky, kde prešetrujú jej duševný stav. Vatikánske kruhy naznačili, že tribunál o jej osude rozhodne veľmi rýchlo a pravdepodobne ju prepustia.

Susanna Maiolová ale musí ostať asi týždeň na klinike v meste Subiaco východne od Ríma na psychiatrickom pozorovaní. Ďalší vývoj bude záležať od lekárskych posudkov. Médiá špekulujú, že by ju mohli prepustiť, pretože má psychické problémy, pri čine nemala žiadnu zbraň a ťažko jej dokázať, že by chcela pápežovi uškodiť.

Ak by uznali, že je zodpovedná za svoj čin, šla by pred vatikánsky súd a bola odsúdená. Trest by si potom mohla odpykať v Taliansku, alebo vo Švajčiarsku, má v oboch občianstvo.

Vatikánsky hovorca už skôr povedal, že v podobných prípadoch prehnaných prejavov viery je vatikánska justícia skôr mierna.

Susanna Maiolová v chráme svätého Petra preskočila zátarasy a pápeža kráčajúceho k oltáru strhla k zemi. O podobný čin sa pokúsila už o rok skôr, vtedy však bola ochranka rýchlejšia. Benedikt XVI. z útoku vyviazol bez ujmy a omšu odslúžil podľa plánu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu