Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Na palube lietadla zapálil pyrotechniku

Policajný zásah na letisku v Detroite Zobraziť galériu (2)
Policajný zásah na letisku v Detroite

DETROIT - Na palube lietadla americkej spoločnosti Northwest Airlines sa jeden z cestujúcich údajne pokúsil odpáliť nálož.

Podľa informácií amerických médií ide o Nigérijčana, ktorý počas piatkového letu z Amsterdamu do Detroitu zapálil bližšie nešpecifikované pyrotechnické zariadenie. To však nevybuchlo, iba začalo horieť, pričom pasažieri lietadla ho následne spacifikovali. Tamojšie médiá aj najvyšší predstavitelia krajiny sa zhodujú na tom, že išlo o vopred pripravovaný teroristický útok muža s kontaktmi na teroristickú organizáciu al-Kájda. Prezident Barack Obama, ktorý vianočné sviatky trávi na rodných Havajských ostrovoch, nariadil prešetrenie celej udalosti a prijatie patričných bezpečnostných opatrení.

Informácie o konaní Afričana (23), ktorý v holandskej metropole nastúpil na let do mesta motorov, sa rôznia. Podľa niektorých pasažierov išlo iba o pyrotechniku, iný označujú jeho konanie za jasný pokus o vyhodenie lietadla do vzduchu. Samotný Nigérijčan utrpel pri incidente ťažké popáleniny, väčšinou tretieho stupňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu