Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pápež sa pútnikom prihovoril aj v slovenčine

Pápež Benedikt XVI.
Pápež Benedikt XVI.

VATIKÁN - Pápež Benedikt XVI. v piatok vystúpil pred veriacimi s tradičným vianočným posolstvom, v ktorom vyzval bohaté štáty na ústretovejší postoj k migrantom unikajúcim pred chudobou a netoleranciou vo svojích krajinách.

Zároveň opäť poukázal na "morálnu krízu" súčasného sveta, ktorá podľa neho zatieňuje aktuálne problémy finančných trhov. Pápež predniesol poludňajšie Urbi et orbi (Mestu a svetu) pred desaťtisícovým davom na Námestí svätého Petra v dobrej nálade napriek incidentu počas nočnej vianočnej omše vo vatikánskej bazilike, kde na neho zaútočila žena (25).

"Čeliac exodu všetkých tých, ktorí opúšťajú svoju vlasť hnaní preč hladom, intoleranciou alebo znehodnocovaním životného prostredia," rímskokatolícka cirkev vyzýva na "postoj prijatia", odkázal pápež. Cirkev tiež podľa neho "preukazuje solidaritu s obeťami prírodných katastrof a chudoby" a ponúka nádej "v mene ľudskej rodiny hlboko poznačenej vážnou finančnou krízou, ale ešte viac morálnou krízou a bolestivými ranami vojen a konfliktov". Benedikt na záver potešil pútnikov vianočným požehnaním v 65 jazykoch vrátane slovenčiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu