Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kaddáfího syn žiada odškodné kvôli incidentu v Ženeve

Hannibalov otec Moammar Kaddáfí
Hannibalov otec Moammar Kaddáfí

ŽENEVA - Syn líbyjského vodcu Hannibal Kaddáfí požaduje odškodné od švajčiarskeho kantónu Ženeva a miestneho denníka v súvislosti so zverejnením záberov, ktoré urobila švajčiarska polícia po jeho zatknutí v júli 2008.

V utorok o tom informoval tamojší súd, ktorý 17. decembra prijal návrh na priznanie odškodného za porušenie práva na "ochranu osobnosti". Hannibala Kaddáfího a jeho tehotnú manželku počas minuloročného pobytu v Ženeve nakrátko zadržala polícia po tom, ako si dvaja sluhovia sťažovali na zlé zaobchádzanie.

Medializovaný incident vyvolal diplomatickú roztržku medzi Bernom a Tripolisom. Spor sa opäť vyostril začiatkom septembra, keď ženevský denník Tribune de Geneve zverejnil policajné zábery neupraveného Kaddáfího po zadržaní.

Stalo sa tak iba niekoľko týždňov po tom, ako sa švajčiarsky prezident Hans-Rudolf Merz ospravedlnil Líbyi za "neoprávnené" zadržanie. Podľa súdu návrh menuje konkrétneho novinára pracujúceho pre Tribune de Geneve. Merz na margo zverejnených fotografií povedal, že Líbya ich považuje za "ponižujúce".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu