Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kaddáfí: Obama by mal byť prezidentom doživotne

Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí

NEW YORK - Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí v stredu na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov (VZ OSN) navrhol, aby bol Barack Obama americkým prezidentom doživotne.

"Obama je svetielkom v temnotách na najbližšie štyri alebo osem rokov, ale obávam sa, že potom sa vrátime tam, kde sme boli predtým," vyhlásil Kaddáfí vo svojom hodinu trvajúcom prejave. Keď navrhol, aby bol Obama prezidentom na stále, sálou zaznel potlesk.

Smerom k iným štátnikom však už Kaddáfí také pekné slová nepoužil. Zaútočil na stálych členov Bezpečnostnej rady (BR) ako aj na samotnú OSN, ktorá podľa neho v minulosti "nedokázala zabrániť 65 vojnám".

"Nemalo by sa to volať Bezpečnostná rada, ale teroristická rada," vyhlásil Kaddáfí o výkonnom orgáne OSN, ktorého piatimi stálymi členmi sú Spojené štáty, Rusko, Čína, Veľká Británia a Francúzsko. Podľa Kaddáfího sa tieto mocnosti k ostatným krajinám správajú ako k "druhotriednym štátom". "Bratia, oni nemajú rešpekt voči Organizácii spojených národov, ani voči Valnému zhromaždeniu," vyhlásil líbyjský vodca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu