Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ruskému cirkusu cestou cez Sibír uhynuli zvieratá! 

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Osem tigrov a levíc uhynulo počas dvadsaťhodinovej cesty ruského cirkusu cez Sibír. Keď cirkus dnes ráno dorazil do Jakutsku, boli už zvieratá mŕtve, uviedla agentúra AP s odvolaním na miestnu políciu.

Príčinu smrti zatiaľ neobjasnili, ale polícia pri vyšetrovaní pracuje s tromi verziami: mohlo íst o otravu výfukovými plynmi alebo závadu stravou. Ako tretiu možnú príčinu pripúšťajú vyšetrovatelia prehriatie, povedal správca cirkusu Mecta z Krasnodaru Jevgenij Judaškin. Podla ďalšieho nemenovaného zamestnanca cirkusu mali byť vozne prevážajúce zvieratá každé dve hodiny otvárané, ale nedialo sa tak.

Doberman, ktorý bol v rovnakom kamióne ako indické tigre a levice, cestu prežil, povedal Judaškin. Psy a medveď v druhom aute prišli rovnako zdraví.  Ruský internetový portál Kursor.ru priniesol fotografie mrtvych tigrov, ktorí ležali na jednej kope v klietke. Niektorí mali rozpárané brucho, co podľa internetovej stránky bolo kvôli toxikologickým testom.  

Zvieratá vystupovali s cirkusom v Chabarovsku na ruskom Dalekom východe a prevážali ich na sviatočné predstavenie do Jakutska, čo je asi 2400 kilometrov. Naposledy ich videli živé v meste Nerjungri, 820 kilometrov od Jakutska, co je asi 20 hodín jazdy. Ortuť teplomeru v tejto oblasti klesala v utorok miestneho času až na mínus 36 stupňov Celzia a zvieratá prevážali v uzavretom a vykurovanom aute.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu