Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Počasie zasiahlo Britániu, rušia stovky letov!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA/LONDÝN - Zimné počasie stále spôsobuje dopravné problémy takmer v celej Veľkej Británii. Okrem odstaveného rýchlovlaku výkyvy počasia ťažko zasiahli aj letisko v Manchestri, kde uviazli stovky ľudí po zrušení nočných letov. Problémy pociťujú aj ďalšie letiská, doteraz museli odložiť stovky letov. Len spoločnosť EasyJet dnes popoludní uvádzala na svojej stránke 106 zrušených letov.

Na letisku v Manchestri podľa BBC štartovalo okolo 12 letov za hodinu, v porovnaní s normálnou kapacitou, ktorá je asi 40 letov každú hodinu. Cestujúci sa sťažujú na nedostatok informácií na letisku a dlhé rady, ktoré vznikajú v budove terminálu. Meškanie zaznamenávajú aj na letiskách v Bristole a Southamptone.

Zlé počasie v Severnej Amerike a Európe spôsobuje oneskorené prílety hlavne na letiská Heathrow a Gatwick, meškanie niektorých dosahuje až šesť hodín. V škótskom Aberdeene aj Inverness dnes ráno znova otvorili letiská, meškania a rušenie letov však pokračujú, rovnako aj na letisku v Glasgowe.

Podobné problémy zaznamenali z nedele na pondelok aj v Holandsku. Na letisku Schiphol pri Amsterdame nocovalo okolo 700 cestujúcich. Letisko muselo pre mrazivé zimné počasie všetky lety zrušiť. Hovorca letiska v pondelok oznámil, že cestujúci musia aj dnes počítať s veľkým meškaním alebo dokonca so zrušením letov. Týka sa to najmä letov v rámci Európy, medzikontinentálne lety pôjdu podľa plánu. Cestujúcim radia, aby sa telefonicky informovali o letoch ešte pred príchodom na letisko.

Meteorológovia varujú motoristov pred zľadovatenými cestami na mnohých miestach Británie. Problémy spôsobuje nielen sneh, ale hlavne ľad a mrznúce mrholenie. Podľa BBC je najhoršia situácia predovšetkým vo Walese, Írsku ako aj v Severnom Írsku. Husté sneženie zasiahlo celé severozápadné Škótsko a severné Anglicko, rovnako ako severný Somerset a juh Walesu. Sneženie predpovedajú na dnes aj pre juh Anglicka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu