Streda5. jún 2024, meniny má Laura, zajtra Norbert

Požiar v Brne stál život štyroch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Pri požiari bytu v Brne-Zábrdovice dnes ráno zahynuli traja ľudia vrátane malého dievčatka. Povedal to hovorca hasičov Jaroslav Haid. Podľa lekárov sa udusili. Štvrtý z obyvateľov bytu, chlapec (6), ´bol prevezený do nemocnice, kde v sobotu poobede zomrel.

Požiar vznikol na prvom poschodí budovy, hasiči o ňom dostali informáciu po 06:00. Na mieste potom zasahovali tri jednotky. Hasiči museli do bytu vniknúť násilím. V spálni našli štyroch ľudí, z toho dve deti, bez známok života.

Hasiči a neskôr privolaní lekári sa ich pokúšali oživiť pomocou kyslíkového prístroja a masážou srdca, pri dievčatku a dvoch dospelých márne. "Zdravotný stav staršej ženy, mužov a malého dievčatká bol bohužiaľ nezlučiteľný so životom," povedala hovorkyňa záchranky Barbora Zuchová.

Malého chlapca sa lekári snažili zachrániť. Jeho zdravotný stav si vyžadoval intenzívnu lekársku starostlivosť vrátane napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu. "Za stálej resuscitácie záchranný tím transportoval chlapca na ARO Fakultnej detskej nemocnice v kritickom stave a jeho prognóza je neistá," uviedla Zuchová.

Chlapec svojim zraneniam ale neskôr poobede podľahol.

Požiar podľa hasičov vypukol v kuchyni. Príčinu požiaru, ktorý v byte spôsobil škodu odhadom pol milióna korún, teraz vyšetrujú experti hasičov a polície, podotkol Haid.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu