Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Poľský baník znásilňoval české ženy

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

FRÝDEK-MÍSTEK – Baníka, ktorý znásilňoval ženy, chytili v posteli druhej obete. Poliak (39) lákal ženy na rôzne veci. Jednej sľúbil tetovanie. S druhou sa zoznámil cez inzerát a presvedčil ju, aby ho u seba nechala prespať.

Polícia podozrivého muža chytili práve, keď bol u druhej obete.

"Tvrdil, že už sa nestihne vrátiť na ubytovňu. Sľub, že ju nebude nijako obťažovať, dodržal len do chvíle, keď za sebou zavreli dvere bytu," povedal hovorca frýdecko-místeckej polície Ivan Žurovec.

Muž sa na ženu údajne vrhol. Strhol z nej oblečenie a nakoniec ju zvalil na posteľ a znásilnil. "Potom zostal so svojou obeťou v posteli a neskôr zaspal. V tej chvíli žena zavolala políciu," uviedol Žurovec.

Poliaka previezli na záchytku a po vytriezvení skončil v policajnej cele. Zistilo sa, že nešlo o jediný násilný skutok baníka. O tri dni skôr údajne podobným spôsobom znásilnil mladú ženu (21). Nalákal ju do hotelovej izby pod zámienkou, že ju bude tetovať.

"Dievča chcelo volať mobilným telefónom o pomoc, osudné sa jej však stalo to, že namiesto čísla 158 vytáčalo v našej krajine neplatné číslo 911," dodal policajný hovorca.

Polícia predpokladá, že obe ženy nemusia byť jediné obete násilníka. Prípadné obete sa majú prihlásiť na čísle 158. Baníkovi hrozí až osemročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu