Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Vláda chce zakázať weby proti Berlusconimu

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

RÍM - Talianska vláda si chce posvietiť na internetové stránky a skupiny užívateľov internetových sociálnych sietí, ktoré schvaľujú útok na talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho.

Vláda už na tieto stránky upozornila súdy a pripravuje aj vlastné legislatívne opatrenia, ktoré by mali zabrániť ich existencii. Predsedu vlády v nedeľu po politickom mítingu v Miláne udrel soškou do tváre údajne mentálne postihnutý Massimo Tartaglia a spôsobil mu fraktúru nosa, tržné poranenia na tvári a pripravil ho o dva zuby.

"Po nedeľňajšom útoku sa začali množiť stránky velebiace človeka, ktorý zaútočil na predsedu vlády. Tak ako v minulosti, takéto stránky podnecujú nenávisť voči Berlusconimu," vyhlásil v utorok taliansky minister vnútra Roberto Maroni.

Maroni mal podľa agentúry AFP na mysli najmä dve skupiny užívateľov internetovej sociálnej siete Facebook. Jedna z nich má meno útočníka na Berlusconiho priamo v názve, volá sa Desať, sto, tisíc Massimov Tartagliov a má už 84 000 členov, druhá sa volá Smrť Berlusconimu.

Berlusconiho majú v stredu prepustiť z nemocnice. Útočník mu medzitým napísal list, v ktorom sa ospravedlňuje, a píše, že jeho útok bol "hlúpy, zbabelý a nerozvážny".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu