Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zbitý Berlusconi chce vedieť, čo o ňom píšu médiá

Silvio Berlusconi Zobraziť galériu (3)
Silvio Berlusconi

MILÁNO - Taliansky premiér Silvio Berlusconi strávil po útoku pokojnú noc v nemocnici, lekári si ho však nechajú v milánskej nemocnici ešte ďalších najmenej 48 hodín na pozorovanie.

Mediálny magnát a predseda vlády si ráno vyžiadal dennú tlač, aby sa informoval o tom, ako o útoku muža s údajnými mentálnymi problémami na jeho osobu píšu denníky. V pondelok o tom informovala talianska agentúra ANSA.

Massimo Tartaglia hodil v nedeľu krátko po politickom mítingu do premiéra (73) sošku z milánskej gotickej katedrály. Soška spôsobila premiérovi fraktúru nosa, tržné poranenia na tvári a zlomila mu dva predné zuby.

Milánski lekári potvrdili, že premiér strávi pod ich dohľadom najmenej dva dni. Na priečelí budovy nemocnice je zavesený baner s nápisom Premiér Berlusconi, skoro sa uzdrav! Praví Taliani sú s Tebou!

Ako informovala talianska polícia, zadržaný páchateľ (42) údajne dlhé roky trpí psychickými problémami a má aj záznam v registri trestov. Massima Tartagliu okamžite po incidente zadržali a momentálne sa nachádza vo vyšetrovacej väzbe. v K incidentu došlo krátko po skončení mítingu, kedy sa Berlusconi pred nástupom do auta ešte chcel pozdraviť so svojimi priaznivcami. Vtedy ho páchateľ zasiahol do tváre. Ochrankári talianskeho premiéra a miliardára okamžite naložili do auta a z miesta odviezli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu