Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zo smrti tínedžerky obvinili zdravotnú sestru

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Famous)

PRAHA - Polícia obvinila zdravotnú sestru z nemocnice na Bulovce kvôli smrti 17-ročného dievčaťa zo začiatku novembra. Informoval o tom server iDnes.cz. Policajti ženu podozrievajú z ublíženia na zdraví s následkom smrti. Pitva preukázala, že dievča zomrelo na zástavu srdca, v krvi mala oveľa väčšie množstvo draslíka, než je prípustné.

Pražský policajný hovorca serveru povedal, že kriminalisti dnes odovzdali zdravotnej sestre obvinenie. Ženu podľa serveru Novinky.cz preložili na administratívne práce.

Hovorkyňa nemocnice Sabina Petrtýlová potvrdila, že zdravotnej sestre, ktorá sa o pacientku starala, bolo odovzdané obvinenie. "Bola preradená na administratívne práce. Výsledky doterajšieho vyšetrovania zo strany polície nám zatiaľ nie sú známe. Vzhľadom k tomu, že prípad je stále v procese vyšetrovania, tak sa v túto chvíľu k nemu nemôžeme bližšie vyjadriť," povedala.

Ublíženie na zdraví bolo údajne z nedbalosti. Podľa predchádzajúcich informácií bolo možné popliesť kryštály hydroxidu alebo chloridu draselného s chloridom sodným, ktorý sa bežne do infúzií používa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu