Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nová D1: Tragická havária hneď po otvorení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BÍLOVEC – Tragicky sa skončila nehoda hneď v prvý deň otvorenia nového úseku diaľnice na severe Moravy. Včera večer zahynul jeden muž, ďalšie dve osoby sa vážne zranili.

Poľský vodič nákladiaka narazil zozadu do odstaveného auta. Jeho vodič pravdepodobne dotankovával benzín. "Máme potvrdené jedno úmrtie a dve ťažké zranenia. Na mieste zasahovali dve posádky," uviedol hovorca moravskosliezskej záchrannej služby Lukáš Humpl. Mŕtvy a dvaja zranení boli v osobnom aute.

"Hasiči museli z favoritu, ktorý nákladné vozidlo s poľským vodičom tlačilo pred sebou a samo skončilo v poli, vyslobodiť troch vážne zranených mužov. Vodič bol v čase nárazu mimo auta. Použili na to hydraulické náradie," uviedol hovorca moravskoslezských hasičov Petr Kůdela. Nehoda sa stala na novom úseku diaľnice z Prahy do Ostravy ešte pre jeho otvorením.

V utorok Indický vodič nezišiel zo starej časti diaľnice a vošiel na nesprejazdnený nový úsek. Prešiel aj pripraveným pláteným stanom, ktorý bol pripravený na slávnostné otvorenie novej časti D1. Potom zišiel s autom v miernej zákrute z diaľnice a skončil v poli. Nikomu z trojčlennej posádky sa nič nestalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu