Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zatkli vraha vďaka šokujúcemu záznamu!

Chladnokrvná vražda v Neapole
Chladnokrvná vražda v Neapole

RÍM - Talianska polícia vo štvrtok zatkla člena mafie, ktorý podľa obžaloby v máji za denného svetla a s nezvyčajnou chladnokrvnosťou zavraždil muža v jednom z neapolských barov. Vraždu vtedy zachytila bezpečnostná kamera.

Odvysielané zábery ukazujúce brutalitu zabijaka aj ľahostajnosť prizerajúcich sa ľudí šokovali pred časom celé Taliansko. Zároveň však významne prispeli k dolapeniu páchateľa, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Talianski prokurátori dali po viac ako piatich mesiacoch bezvýsledného pátrania súhlas na zverejnenie videozáznamu. Predpokladali, že záznam surovej vraždy by mohol prekonať doterajšiu hradbu mlčania a prispieť k zatknutiu vraha.

Svedecká výpoveď potom skutočne priviedla políciu na stopu muža z videa, je ním Costanzo Apice (27). Polícia ho chytila v meste Caserta, kam po odvysielaní videozáznamu ušiel z neďalekého Neapola. Bližšie informácie o zásahu však polícia neuviedla.

Videozáznam ukazuje vraha, ako prišiel za svojou obeťou do baru, kde do nej vypálil tri guľky. Vrahovi je na zábere jasne vidieť do tváre. Po vražde si zabijak schoval zbraň a zamiešal sa bez emócií medzi nakupujúcich na rušnom trhu.

Ľudia prihliadajúci streľbe vyzerali úplne ľahostajní, napísal Reuters. Ich správanie mohol spôsobiť strach o vlastný život, napriek tomu táto ich úplná apatia divákov šokovala. Jedna žena si napríklad vedľa mŕtveho nezúčastnene stiera los. Iná žena telo zavraždeného Mariana Bacia Tarracia (53), muža s mafiánskou minulosťou, nevšímavo prekročila. Na obeť sa krátko zahľadel aj muž s dieťaťom v náručí, ale potom jednoducho odišiel.

Prokurátori vyhlásili, že zatknutie Apica má pre mesto veľký význam, pretože video sa dostalo do médií na celom svete a prezentovalo odvrátenú tvár Neapola.

Tretie najväčšie mesto v Taliansku, Neapol, je domovom neapolskej mafie camorry. Neapolskí obyvatelia si už zvykli na takmer každodenné násilie na uliciach a znecitliveli voči nemu. Napriek tomu aj ich šokovala brutalita zabijaka a ľahostajnosť ľudí na ulici.

VIDEO: Upozorňujeme, že záznam nie je vhodný pre maloletých, je mimoriadne brutálny, obsahuje násilie, popisované v článku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu